Foto: Svt

Succé för Icebreakers – nu tas isen bort

Uppdaterad
Publicerad

I lördags spelade Peter ”Foppa” Forsbergs Icebreakers inför en fullsatt ishall i Vilhelmina. Direkt efter matchen  började kommunen smälta isen.

Hockeysäsongen har redan dragit igång på flera håll. I Vilhelmina kom den på kort besök.  Nu tvingas alla hockeyentusiaster i Vilhelmina vänta till den 1 oktober innan det finns åkbar is igen i Sagahallen.

– Det är katastrof. Nu när ungdomarna är tända på hockey efter icebreakers besök och allting, säger Johan Sjödin, ungdomsansvarig i Vilhelmina IK.

Kostar för mycket

Men ishallens ägare – Vilhelmina kommun – säger sig inte ha råd att behålla isen.

– Vi gjorde klart på ett tidigt stadium att vi kunde göra is till matchen med Icebreakers. Det kostade kommunen 50 000 kronor. Men det skulle kosta 25 000 i veckan att behålla isen till den 1 oktober som vi lovat, alltså 150 000, och det har vi inte råd med, säger kommunalrådet Åke Nilsson (S).

– Det är tragiskt för alla ungdomar som vill åka skridskor. och jag har svårt att förstå att det skulle vara en bra affär att smälta isen och frysa på nytt, när vi snart ska igång. Att börja åka på is den 1 oktober är dessutom för sent i dagens ishockey,  tycker Johan Sjödin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.