Frederik Emil Olsen tränar sju timmar per dag Foto: Svt

Tio år gammal – tränar sju timmar om dagen

Uppdaterad
Publicerad

10-åriga Frederik Emil Olsen är en världssensation som redan tagit 70 internationella titlar – målet är OS-guld 2020.

Han är tio år gammal och redan en världssensation inom taekwondon med 70 internationella titlar. Nu har supertalangen skrivit på för Skellefteåklubben Soo Shim. Målet är OS-guld 2020.

Han är supertalangen som hela världen pratar om. På internet går han under namnet Taekwondo Kid och han har redan fått tusentals fans över hela världen. Han kommer från  Köpenhamn i Danmark, är 28 kilo tung, 123 centimeter lång och nyss fyllda tio år – Frederik Emil Olsen. På meritlistan finns redan 70 internationella medaljer.

– Taekwondon betyder allt för Frederik. När han var sju år gammal sa han att han ska bli olympisk mästare. Målet är OS-guld 2020, säger Susanne Olsen, mamma till supertalangen.

Sju timmar per dag

För att lyckas ta det efterlängtade OS-guldet satsar både Frederik och familjen massor av tid och pengar.

– Jag är på min klubb i Danmark sju timmar om dagen, säger han till Västerbottensnytt.

Hinner du leka något?

– Ja, lite. En dag i veckan spelar jag golf.

– Frederik är vad man kallar ett elitbarn. Så länge det är hans stora passion kommer vi att stötta honom, säger mamman.

Nu är han alltså i Skellefteå för att träna med sin nya klubb Soo Shim, som gjort sig känd som Europas bästa taekwondoklubb. 10-åringen ska pendla från Köpenhamn till Skellefteå en vecka varje månad för att träna med den han anser är allra bäst – Nicklas Andersson.

– När vi är här i Skellefteå är det 100 procent träning som gäller. Frederik kör två individuella pass per dag med sin personliga tränare Nicklas, ett pass varje kväll med klubben och däremellan egna fyspass på gymmet. det blir ungefär sex timmar träning varje dag, säger Susanne Olsen.

– Jag ska snart på pojk-VM och där ska jag vinna. Det är jag hundra procent säker på, säger Frederik Emil Olsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.