Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Tre gripna efter stöldhärva

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett inbrott i Sollefteå kunde polisen igår gripa tre män som kan vara skyldiga för många av de inbrott som ägt rum i Västerbotten.

– Vi hade en stor insats i går kväll där vi försökte stänga till alla tänkbara vägar för den här ligan att ta sig tilll Västernorrland, säger Robert Öhman på polisen i Västernorrland.

Men under kvällen fick polisen in en anmälan om ett villainbrott i Sollefteå. Utifrån det inbrottet kunde polisen stoppa en falskskyltad bil med tre män i Bispgården i Jämtlands län. I bilen hittades spår som kunde kopplas till inbrottet i Sollefteå. De tre männen är välkända av polisen sedan tidigare som resande kriminella.

Männen sitter nu anhållna i Sundsvall och nekar till brott.

Misstänks för stöldvågen

Nu tror polisen i Västerbotten att de tre männen kan vara ihopkopplade med de inbrott som ägt rum i både Västerbotten och Norrbotten under de senaste dygnen.

– Vi jobbar tillsammans för att försöka koppla ihop alla händelser. Men mycket, både geografiskt och tidsmässigt, talar för att det är samma personer, säger Simon Wormö vid polisen i Västerbotten.

I samband med gripandet av de tre männen iaktog polisen även en vit skåpbil av större en modell, därför misstänker polisen att de gripna kan ha rest i sällskap. Och polisen är intresserad av allmänhetens iaktagelser.

– Om de har rest i sällskap är förhoppningen att vi genom det här gripandet har satt dem ur spel men vi vill ändå flagga för höjd vaksamhet, säger Robert Öhman till SVT Västernorrland.

På vilket sätt de tre männen kan kopplas till inbrotten vill polisen ännu inte spekulera kring. Fortfarande pågår arbetet med att säkra bevis genom att bland annat genomsöka männens ägodelar.

– Vi vill till exempel försäkra oss genom att hitta stöldgods, säger Simon Wormö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.