Foto: Arkiv TT

Två års fängelse för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Mannen och kvinnan följdes åt till mannens rum, och kvinnan uppger att de var överens om att ha sex. Men mannen stängde dörren med orden att ”nu är det jag som bestämmer”, och han blev våldsam.

Händelsen ägde rum i Skellefteåområdet, och enligt kvinnans vittnesmål ska mannen bland annat ha slagit och spottat henne i ansiktet, och tagit strypgrepp om hennes hals.

Mannen som är i 20-årsåldern har erkänt handlingarna, men menar att det var ett rollspel. Kvinnan var däremot inte med på det hela, och blev rädd av vad mannen gjorde.

Tingsrätten bedömer att mannen borde ha insett att det fanns en risk att kvinnan skulle bli rädd i situationen, och inte vilja fortsätta samlaget, men att mannen ändå fortsatt. Han döms därför för våldtäkt.

Mannen döms även för att ha misshandlat kvinnans vän vid samma tillfälle. Mannen ska ha slagit henne med knytnävarna flera gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.