Foto: TT

Två hotfulla män gripna

Uppdaterad
Publicerad

En maskerad man trängde sig in hos en familj på Hedensbyn i Skellefteå igår kväll. Han sade sig vara beväpnad, hotade dem och tog deras bilnycklar.

Det hände vid 22–tiden, och efter spårning med hund kunde mannen gripas senare under kvällen, misstänkt för stöld och hemfridsbrott. Han fördes till Skellefteå polisstation och förhörs nu under morgonen. Därefter beslutar jouråklagare ifall han ska anhållas eller friges.

Samtidigt i Umeå – man tog sig in i lägenhet

Vid samma tidpunkt trängde sig en man med kniv in i en lägenhet på Ålidbacken i Umeå. I lägenheten fanns en kvinna, som mannen kände sedan tidigare. Efter att hon känt sig hotad larmade hon polis.

– Han hade kniv på sig, men hotet skedde verbalt, inte med kniven, förklarar Simon Wormö, vakthavande befäl vid polisen i Umeå.

Kunde gripas

Mannen, som är i 25–årsåldern kunde gripas senare under kvällen, och är nu misstänkt för brott mot knivlagen, olaga hot och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.