Frida Östberg och Malin Moström. Foto: Arkiv/TT.

Gammal guldkvartett gör comeback i UIK

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK får inte ihop en trupp till reservlagets division II-match i helgen. Därför registreras en gammal guldkvartett med Malin Moström och Frida Östberg i spetsen.

Det är på lördag som UIK tar emot Clemensnäs på hemmaplan, men matchen krockar med klubbens F19-match samt att två spelare är kallade till landslagsläger.

– Vi har känt till det här länge och har försökt flytta matchen sen i somras. Vi har erbjudit Clemensnäs ett valfritt datum och att vi spelar i Skellefteå istället men har tyvärr fått nej, säger tränaren Andreas Bengtsson.

Utesluts vid walk over

Att lämna walk over i division II innebär uteslutning och därför har UIK registrerat fyrlingen Anna Sjöström, Malin Moström, Linda Dahlqvist och Frida Östberg.

– Dom spelar i vanliga fall i UIK:s korpenlag och det är snällt att ställa upp när det blir såhär, säger Bengtsson.

Östberg: ”Nödlösning”

SVT:s expert Frida Östberg bekräftar den tillfälliga comebacken men tonar ner förväntningarna.

– Det är en nödlösning. ”Berka” (tränare Maria Bergkvist, red anm) ringde och sa att de inte får ihop en trupp, säger hon och vågar inte sia om det blir någon speltid:

– Är jag hemma har jag sagt att jag åtminstone kan sitta på bänken, säger Frida Östberg.

Kvartetten har samtliga gjort A-landskamper för Sverige och vunnit SM-guld samt Champions league med Umeå IK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.