Foto: Maria Kareståhl

Osttjuv lockar många till skratt

Uppdaterad
Publicerad

En charmerande ung ostälskande dam i Umeå vid namn Molly har blivit viral på nätet. Det sedan mamma Maria Kareståhl postat en film på den unga osttjuven.

Det var i fredags  som mamma märkte att osten plötsligt var försvunnen när det var dags för middag. Efter en stunds letande ertappades Molly i sin säng med den försvunna osten.

Mollys mamma Maria Kareståhl lade på fredagskvällen ut förhörsvideon där osttjuven tas på bar gärning. Nu har videon spridits som en löpeld på sociala medier.

– Jag burkar dela filmer på Molly till familj och vänner, att det skulle få sådan här spridning är helt galet, säger hon.

Nybliven kändis

Filmen har sedan i fredags visats närmare 850 000 gånger och Molly kallar sig själv numera Kändis-Molly.

– Efter den enorma spridningen har vi förklarat för Molly att hon är kändis, hon förstår inte riktigt vad det innebär men hon presenterar sig själv som “Kändis-Molly, jag är två år“, säger mamma Maria med ett skratt.

Det nyvunna kändisskapet har medfört sina fördelar. Ett ostföretag från Falköping har efter att ha sett videon hört av sig och har lovat att skicka en god ost till Molly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.