Foto: Rolf Lunneborg

14 personer i bussolycka utanför Ånge

Uppdaterad
Publicerad

En buss med 14 passagerare på väg till skidåkning i Vemdalen välte och hamnade i diket vid en singelolycka i Västansjö, väster om Ånge på lördagsmorgonen.

Enligt SOS Alarm uppges ingen i bussen ha skadats, men flera är uppskakade efter olyckan.  Vi får tag på busschauffören Hans Johansson på telefon från olycksplatsen:

– Usch, det här var inte roligt men det har ändå gått ganska bra, säger han till SVT Nyheter Västernorrland.

I bussen fanns 14 passagerare varav sju barn.

”Tacksam att ingen skadades”

Enligt räddningstjänsten är det halt på olycksplatsen, och det bekräftar busschauffören för SVT.

– Det är vinterväglag och olyckan gick på ett ögonblick. Det är inte roligt att ha lagt en buss i diket så just nu mår jag inte särskilt bra, men jag är ändå tacksam att ingen skadade sig.

 Bussen har gled av vägen och välte ner i diket. Bussen ligger på sidan 4-5 meter från vägen. Grannar i byn fick skynda till med yxor och motorsåg för att röja runt bussen så att passagerarna kunde evakueras.

Det berättas från platsen att bussen körde sakta när olyckan inträffade.

Sju av passagerarna är barn

I halkan gled bussen av vägen och ner i diket där den tippade över på sidan. Bland de 14 passagerarna är sju barn.

– Det är blixthalt med is och modd på platsen men det verkar ändå ha gått riktigt bra, säger Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten.

Bussen kom från ångehållet och var på väg till Vemdalen. En ersättningsbuss kommer att hämta upp de strandsatta passagerarna.

Under räddningsarbetet var det begränsad framkomlighet på väg 315 förbi olycksplatsen. Vägen från Kölsillre Östra till Östavall var tidvis avstängd.

Vägen åter öppnad

Vid 13-tiden på lördagseftermiddagen var bussen bärgad och vägen öppnad.

Bärgningsbilen kom från Ljusdal. Men för de inblandade gick allting bra och efter att en ersättningsbuss ringdes in så är de nu på vägen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.