Bild som ger hopp

Uppdaterad
Publicerad

Det välkända insamlingskontot 90 1950-6 är kanske mer aktuellt än någonsin just nu. Det är snart dags för Världens Barn-galan. Sundsvallskonstnären Christian Beijer arbetar redan på ett verk som förhoppningsvis kan ge en slant till insamlingen.

När Christian fick frågan tvekade han inte om att bidra. Han fick dessutom blixtsnabbt idén om hur bilden han tänkte måla skulle se ut:

– Jag ville att det skulle vara en positiv bild. En bild som förmedlar en sorts kärlek och värme. Vi har sett så många bilder som skär i hjärtat på senaste tiden. Den här ska förmedla en glad känsla. Förhoppningsvis är det lättare att sälja och ha på väggen också, säger han när SVT möter honom i hans studio på Storgatan i Sundsvall.

Bilden ska printas på canvas i begränsad upplaga och säljas till högstbjudande. Världens Barn-galan går fredagen den 2 oktober i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet