Bud på Eon Arena

Uppdaterad
Publicerad

Ett seriöst bud, säger Ewa Lindstrand om erbjudandet från ett fastighetsbolag att köpa Eon Arena i Timrå.

Budet lämnades i samband med ett möte i Timrå kommunhus på måndagen. Innehållet i budet präglas av mycket hysch-hysch men enligt uppgifter till SVT Västernorrland rör det sig om ett mellansvenskt fastighetsbolag.

Eftersom Timrå IK är ägare till arenan är det formellt klubben som fattar beslut, men i praktiken är det Timrå kommun som har avgörandet i sin hand. En överenskommelse kräver att Timrå kommun tecknar ett långsiktigt hyresavtal och därigenom garanterar en hyresintäkt.

Timrå IK och ekonomin

Två alternativ

Enligt uppgifter till SVT rör det sig om ett stabilt fastighetsbolag som erbjudit två olika alternativ.

Kommunalrådet Ewa Lindstrand vill inte berätta något om förhandlingarna, men på frågan om hon uppfattar fastighetsbolagets intresse som seriöst, säger hon:

– Ja, absolut.

Tackade nej till kommunens bud

Timrå IK är i stort behov av en lösning av arenafrågan. Klubben har under de senaste månaderna haft arenan ute till försäljning för att rädda sin ekonomi och så sent som i januari erbjöd sig Timrå kommun att köpa ishallen för 15 miljoner. Klubben tackade nej och fick istället ett hyresförskott från kommunen som räddade den akuta situationen.

Omfattande åtaganden från kommunen

Bland spekulanterna har det lokala fastighetsbolaget Tvättbjörnen funnits, men Tvättbjörnen fanns inte med i bilden vid dagens möte i kommunhuset i Timrå. Istället var det ett nytt fastighetsbolag som satte sig vid förhandlingsbordet, men ett fastighetdsbolag som i likhet med Tvättbjörnen förväntar sig omfattande åtaganden från kommunens sida.

Kommunen ska ge svar på onsdag denna vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet