Anser rätten att det är solklart att Villaverde är skyldig kan domen falla redan ikväll, säger SVTs reporter Ricardo Garcia, på plats i Peru. Foto: SVT

Domen kan komma redan ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hölls förhandlingen i Lima, Peru som Sundsvallspolitikern Angel Villaverde (MP) är kallad till, anklagad för terroristbrott.

Det kan komma en dom mot honom redan ikväll, det säger Ricardo Garcia, SVT:s reporter som är på plats i Peru.

– Om rätten anser att fallet är solklart kommer man att utdöma ett straff redan idag. Då handlar det om fängelse mellan 18 och 25 år enligt en domare jag har talat med, säger Ricardo Garcia.

fallet villaverde

Bevis presenteras

Under förhandlingen kommer rätten att presentera det som man anser vara bevis för att Angel Villaverde är skyldig till terroristbrott. Sedan ska Villaverde och hans advokat få bemöta dessa anklagelser, men lyckas de inte övertyga domstolen kommer alltså en dom redan idag.

– Om Villaverde når framgång idag så kommer domstolen att besluta om att inleda en rättslig process, enligt Ricardo Garcia. När det gäller terroristbrott är det väldigt svårt att komma undan. Det är ett annat regelverk som gäller jämfört med andra brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

fallet villaverde

Mer i ämnet