Foto: SVT

Härnösandsskola skakas av elevbråk

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag kommer eleverna på Kiörningskolan i Härnösand skickas hem tidigare. Orsaken är ett infekterat elevbråk.

Ett bråk mellan några elever på Kiörningskolan i Härnösand har tvingat skolan att ta krafttag mot anklagelser och ryktesspridning. Bråket ska ha börjar med ett slagsmål som ledde till en polisanmälan.

Två grupper

Efter inlägget har många andra valt att lägga sig i diskussionen och kommentera vidare. På sociala medier beskrivs situationen nu som en konflikt mellan två grupperingar på skolan.

Skolledningen är dock noga med att påpeka att det i grunden rör sig om en konflikt mellan några få individer och att det nu är viktigt att försöka stoppa ryktesspridningen kring händelsen.

Eleverna skickas hem

Skolan har pratat med de berörda elevernas föräldrar och även gått så långt att man stängt av en elev från undervisningen. Man har även informerat föräldrarna om problemet och meddelat att eleverna kommer att skickas hem en timme tidigare från skolan på onsdag.

Orsaken är att skolledningen ska samla all personal för att prata om hur man ska hantera den uppkomna situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.