Flyktingar fick spela tennis

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen bjöd Sundsvalls tennisklubb in såväl ensamkommande flyktingbarn som andra flyktingar till att prova på att spela tennis på Baldershov. Uppslutningen blev så stor att utrustningen nära på inte räckte till.

I fredags var det tjugo stycken anmälda. Men då kom samtalet från kommunen. Femtio stycken till vill komma.

– Vi landar på cirka 70 personer totalt som ska komma. Men det är ett positivt besked, säger Urban Lundquist vid Sundsvalls tennisklubb.

Stort tryck

Tennisklubben kommer att bjuda in flyktingar sammanlagt åtta gånger under februari och mars. Men trycket från antalet som vill spela är stort. Så stort faktiskt att utrustningen nästan inte räcker till.

– Några hade med sig skor i dag och vi har fått in cirka trettiofem eller fyrtio par hittills. Och jag väldigt tacksam över att folk har skänkt. Men vi behöver ju absolut fler skor. Racketar har vi i alla fall, vi har köpt in nya, säger Urban Lundquist.

Första gången

Tayseer Amine från Sudan var där och spelade tillsammans med sina kompisar. Hon tyckte det gick bra trots att det var första gången hon spelade tennis.

– Det är jobbigt att springa och fånga bollen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.