Giffarna slog Örebro

Andra raka bortasegern. Nykomlingen Sundsvall trivs bäst utanför kommunens gränser. 3–1-seger mot Örebro.

3–2-vinst mot Åtvidaberg på Kopparvallen. Och nu 3-1 på Behrn Arena mot Örebro. Efter Malmös premiäröverkörning, 4–1, har Sundsvall varit obesegrat i allsvenskan.

Kvällens trepoängare säkrades tidigt, redan efter tre minuters spel satte Pa Dibba 1–0. I tolfte minuten löpte Robbin Sellin smart och via försvarare till 2–0.

Vändningschanserna förbättrades inte för hemmalaget som tvingades göra två byten i första halvlek.

Tröstmål på straff

Simon Helg stängde sedan matchen i början av andra halvlek, 3–0. På straff reducerade Örebro via Ahmed Yasin.

Efter fyra omgångar har Örebro bara en poäng och ligger sist. Medan nykomlingen Sundsvall har sju poäng och ligger åtta.