Foto: TT

Hägglunds missar miljardorder

Uppdaterad
Publicerad

BAE Systems Hägglunds går miste om en jätteorder – värd uppemot fem miljarder kronor.

Det danska försvaret har bestämt sig för att satsa på schweiziska Piranha 5 i stället för BAE Systems CV90. I ett första skede skulle affären vara värd drygt fem miljarder kronor och gälla minst 206 fordon av typen CV90.

På Hägglunds säger man att ett onormalt betende med en väldigt låg prissättning som har gjort att danska försvaret väljer den schweiziska tillverkaren i stället.

– Den marknad vi befinner sig på är extremt hårt konkurrensutsatt så vi förlorade på pris, säger Tommy Gustafsson Rask VD på företaget.

Tommy Gustafsson Rask säger att både han och personalen är besvikna efter gårdagens besked. Men hur personalen påverkas och om det kan bli aktuellt med några uppsägningar är för tidigt att säga.

– Det är ju ett avbräck för verksamheten och våra möjligheter att i investera i framtiden men vi står inte och faller med den här förlorade ordern, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.