Ritchie tillbaka på Modois

Uppdaterad
Publicerad

Populäre centern Byron Ritchie är tillbaka i Modo hockey efter fyra år i den schweiziska ligan.

I dag gick Modo hockey på is – med en till stora delar ny trupp. För Kanadensaren Byron Ritchie är Örnsköldsvik dock nygamla marker.

– Det är en fantastisk liten stad där ishockeyn är viktigt. En rolig plats att vara på, säger Ritchie som säsongen 2010/2011 stod för 23 mål och 21 assist på 53 matcher.

”Kommer att vara ledare i truppen”

– Trots att han bara var här en säsong satte han ett stort avtryck med sin karaktär både på och utanför isen. Det är en spelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt och är en kille som kommer att vara en ledare i gruppen de kommande säsongerna, säger Modo hockeys GM Per Svartvadet.

Modo har klart med tio nya spelare – bland andra amerikanska backen Noah Welch som vann SM-guld med Växjö förra säsongen.

– Vi har många bra spelare i truppen och nu är det upp till oss spelare att prestera, konstaterar Byron Ritchie.

Inleder mot Örebro

En och en halv månad har nye huvudtränaren Larry Huras på sig att få ihop truppen. Modo inleder SHL-säsongen borta mot Örebro den 17 september.

– Larry kommer att föra in struktur och disciplin i truppen. Vi kommer definitivt att vara ett hårt arbetande lag, konstaterar Byron Ritchie, som har haft Huras som tränare tidigare i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.