Schäfern Bockegårdens Cox, en annan polishund än den i artikeln. Foto: TT

Jambaz spårade upp misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

En rådig fastighetsägare lyckades stoppa en pågående skadegörelse och en skarp spårhund lyckades hitta tre misstänkta gärningsmän – som hade fotat klottret.

En fastighetsägare som körde över Alnöbron strax innan 19 på lördagen såg några personer på baksidan av hans fastighet.

Då åkte han till platsen, i Johannedals industriområde, och kunde se några personer som han uppfattade som påverkade. Enligt fastighetsägaren luktade det nymålad sprayfärg i anslutning till platsen där personerna befann sig.

Gruppen lämnade platsen då fastighetsägaren, enligt utsago, frågade vad de gjorde där. Polis tillkallades och de kunde konstatera att det nyligen klottrats på fastigheten.

Jambaz ryckte in

Polishundföraren med hunden Jambaz började att spåra och i höjd med pizzerian i Johannedal lyckades Jambaz nosa sig fram till en grupp om fyra. Tre av dessa kan bindas till skadegörelsen, enligt polisen.

Polisen beslagtog färgburkar samt en mobiltelefon där gärningsmännen fotat under pågående klotter.

De tre personerna är alla födda i början på 90-talet. De har identifierats och kommer att kallas till förhör vid ett senare tillfälle. De är misstänkta för skadegörelse genom klotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.