Foto: TT

Kalla klar för SM-veckan

Publicerad

Sundsvalls skidstjärna Charlotte Kalla kommer att ställa upp i åtminstone en av de två rullskidsdistanser som avgörs under SM-veckan i Sundsvall.

Det var länge oklart om tävlingarna skulle passa in i Kallas säsongsplanering, men idag gav hon ett positivt besked till arrangörsstaben i Sundsvall

– Jag ser jättemycket fram emot att få tävla på hemmaplan och jag vill verkligen visa upp vilka fantastiska träningsmöjligheter och omgivningar vi har här i Sundsvall, säger Charlotte Kalla.

SM-veckan i Sundsvall går av stapeln mellan den 29 juni och 5 juli. Över 40 idrotter och cirka 9 000 deltagare kommer att medverka. När det gäller rullskidor går tävlingarna på en 2 kilometer lång citybana (skate) på fredag den 3 juli, sju varv för damer och tio för herrar.

Lördagen den 4 juli avgörs backloppet i klassisk stil med start på norra sidan av nya Sundsvallsbron och målgång på toppen av Södra Stadsberget, Charlotte Kallas träningsområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.