Foto: TT

Kalla krossade motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Den stora hemmafavoriten höll hela vägen. Charlotte Kalla tog hem SM-guldet i rullskidor uppför Södra bergets brutala backe.

– Vilken upplevelse att få köra intervaller med publik, sade hon efter loppet.

Hon avslutade med tiden 20:09,9. Det är 29,7 sekunder före tvåan Linn Sömskar från Ifk Umeå. Brons tog Frida Hallquist från Åsarna Ik. Hon var över en minut bakom Kalla.

– Jag är van med backen, men konstgräs var nytt för mig, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

SM-veckan

Hejade på

Rullskidsfärden tog sin början på den nybyggda Sundsvallsbron och fortsatte genom staden ända upp till toppen på Södra berget. Längs med vägen stod sundsvallsborna och hejade på.

– Det var många som spritt ut sig. Det kändes som om man inte var ensam en enda av de 7 kilometerna på vägen. Det är hur härligt som helst, säger hon.

Träning framöver

Det faktum att hon bor i Sundsvall och är van vid Södra bergets backe tillskriver hon lite av segern.

– Den här backen är en stor anledning till varför jag bor i Sundsvall. Det kommer att vara träning i stort sett varje dag framöver, säger Charlotte Kalla.

Dubbelt upp

Tidigare under dagen vann sambon Anders Svanebo SM-guld i samma gren. Det innebär storfirande för familjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet