Foto: SVT

Fem nya poliser till Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Oron inför att Umeå skulle bli huvudort för polisen i Norrland var stor i Kramfors. Men i själva verket blev man vinnare.

Det är väl inte så att folk gnuggar sig i ögonen precis när patrullen rullar in i centrum – men nästan. Känslan i Kramfors har i åratal varit att polisen bara dykt upp vid riktigt allvarlig brottslighet och då oftast flera timmar efter att larmet gått.

Men sedan någon månad är Kramforspolisen större än på länge. Fem nya poliser har tillträtt och det kan till och med bli ännu fler.

– Det har varit en resursbrist en längre tid och nu i och med den nya organisationen finns möjligheter att prioritera det här området berättar Thomas Nyberg som är en av många nya chefer i den nya organisationen.

I korthet slogs 23 polismyndigheter ihop till en enda vid årsskiftet. Sju regioner bildades och Umeå blev huvudort för hela Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.