En omfattande olycka med ett 50-tal bilar inblandade på E4an i höjd med Årskogen. Foto: Gobiten.se

Kaotiskt efter omfattande olycka på länsgränsen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått anmälan på upp till 30 – 40 bilar som skadats, uppger vakthavande befäl på Polisen Västernorrland.

Under fredagseftermiddagen har flera fordon krockat när en lastbil tvingats bromsa in kraftigt bakom en plogbil på E4 på gränsen mellan Västernorrland och Gävleborg, ett par kilometer in i Gävleborgs län.

De personbilar som låg bakom lastbilen har inte kunnat stoppa sina fordon i tid, och kolliderat med lastbilen. Totalt uppger polisen att det är minst åtta fordon som behöver bärgas från platsen.

Hög fart

Polisen vädjar på sin hemsida människor som passerar området att köra försiktigt, eftersom de fått in rapporter om att fordon körs fram i alldeles för hög fart för vägunderlaget.

50 skadade bilar

Oaktsamhet vid området har under eftermiddagen lett till att upp mot 50 bilar fått olika skador, men alla berörda personer tog sig ut ur bilarna, några av dem upplevde bröstsmärtor. Enligt polisen är det oklart om det är några andra personskador. Akuten på länssjukhuset Västernorrland har inte tagit emot några skadade från olyckan.

Först vid 18.30-tiden på fredagskvällen var vägen helt öppen för trafik igen.

Tidigare under dagen har polisen utfärdat en varning för halka på alla vägar i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.