Kvalfyllda fotbollstjejer

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegern är klar för Sundsvalls DFF – nu väntar kval till näst högsta serien.

Det handlar om ett dubbelmöte med Umeå södra, med start på söndag.

SDFF har vunnit 17 av sina 22 matcher och släppt in endast åtta mål genom hela serien.

Nu blir det lite tuffare tag – kval till elitettan mot nordligaste seriesegraren Umeå Södra. De vann 18 av sina seriematcher, men har släppt in fler mål än SDFF.

Elisabeth Leidinge är målvaktstränare i Sundsvalls DFF med en mycket gedigen meritlista. Hon tror på tjejerna och att de kan hantera pressen.

– Det blir jättetufft, Umeå södra har legat i elitettan och även i allsvenskan för ett antal år sen och dom har också gått väldigt stark i höst, så det kommer att bli två väldigt jämna matcher, säger Elisabeth Leidinge

Bra dynamik i laget

– Vi har en jättebra blandning av ungt och gammalt, å det blir en bra dynamik i laget tack vare det. Många av tjejerna vill verkligen satsa på sin  fotboll och vi har nåra riktigt kommande.

– Ingen har väl undgått att Ellen Löfqvist är en av dem, men vi har flera spelare som kan ta sig lika långt som hon har gjort, säger Elisabeth Leidinge.

Vi är redo för det här

Ellen Löfqvist  var med och spelade hem EM-Guldet för Svenska F19-landslaget i somras, som ordinarie på mittfältet. Hon tror på sitt lag.

– Det ska bli kul, vi har kämpat länge för det här. Vi har haft den här målsättningen i många år och nu är vi redo för det här, att ta steget upp.

Det känns att alla vill det, säger Ellen Löfqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.