Foto: Arkivbild

Okänd man trängde sig in och överföll kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Härnösand utsattes på onsdagskvällen för ett brutalt överfall och våldtäkt när en drogad man trängde sig in i bostaden.

Enligt uppgifter till SVT Västernorrland befann sig kvinnan ensam hemma i sin mammas bostad när en okänd man plötsligt trängde sig in.

Mannen var förvirrad, drogpåverkad, mycket aggressiv och gav sig på kvinnan. Hon lyckades i tumultet kontakta sin mamma via telefon. Mamman hörde på så sätt att dottern utsattes för våld och mycket grova hot.

”I sista sekunden”

Mamman larmade polisen som snabbt kom till platsen och lyckades avstyra angreppet. Enligt SVT:s uppgifter hade mannen ett mycket stort fysiskt övertag över kvinnan och polisens ingripande kom i ”sista sekunden”. Hon fördes till sjukhus med bland annat flera brutna revben och polisen utreder även om hon utsatts för sexuella övergrepp.

Känd av polis

Våldsmannen, som är i 20-årsåldern, är sedan tidigare känd av polisen och vårdas nu på rättspsykiatrisk klinik.

Åklagaren förtegen

Åklagare Christina Edlund Nilsson hänvisar till förundersökningssekretessen och är mycket förtegen om händelsen. Förhör ska hållas och mannen kommer troligen att begäras häktad under dagen.      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.