Sven-Olof Gustavsson, polisen i Sundsvall. Foto: SVT

Ung kvinna våldtogs under joggingtur

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon överfölls och våldtogs under en joggingrunda under lördagskvällen. Polisen går nu ut och efterlyser vittnen som gjort iakttagelser vid Selångersån där kvinnan blev överfallen.

En ung kvinna ska ha blivit överfallen och våldtagen under en joggingrunda på Åkanten vid Selångersån i Sundsvall igår kväll. Flera polispatruller skickades ut till platsen och polisen har sökt med hund i området.

Neddragen på marken

– Någon gång mellan halv nio och halv elva igår kväll, så blev hon attackerad av en man, neddragen på marken och sedan utsatt för en våldtäkt, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Den skärrade kvinnan larmade själv polisen strax efter tio på kvällen. Brottsplatsen vi Selångersån spärrades av sedan kvinnan pekat ut var överfallet och våldtäkten skulle ha skett.  Kvinnan fördes till sjukhus och fick sina skador dokumenterade.

Kort skägg och kortklippt

Mannen drog ned kvinnan på marken och var helt tyst under överfallet och våldtäkten.

Nu går polisen ut och söker efter vittnen till händelsen. Kvinnan kunde ge ett bra signalement på gärningsmannen som polisen har offentliggjort. Han ska vara i 40-årsåldern och 170 centimeter lång. Mannen var mörk, hade kort skägg och var kortklippt.

Väntar på avgörande tips

Under hela söndagen har polisen tagit emot tips via sin tipstelefon, men under söndagskvällen hade man ännu inte fått in något tips som fört utredningen vidare.

– Om vi ska kunna lösa det här behöver vi få in iakttagelser från allmänheten. Det är så vi kan föra utredningen vidare, säger Lars-Åke Lemon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Har ni någon misstänkt?

– Nej, inte i nuläget. Vi är i spaningsstadiet och ett tips i det här läget kan vara avgörande. Vi jobbar på oförtrutet, säger Lars-Åke Lemon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.