Maxim Lapierre, Modo Hockey. Foto: TT

Lapierre har lämnat Modo

Uppdaterad
Publicerad

Modo Hockeys prestigevärvning Maxim Lapierre har lämnat klubben med omedelbar verkan, uppger allehanda.se.

Lapierre var inte med på dagens Modoträning och enligt allehanda.se har det bekräftats att han redan packat väskorna och lämnat Örnsköldsvik.

Vad som är orsaken till att Lapierre och Modo väljer att avsluta samarbetet mitt under pågående säsong är oklart, men det har tidigare ryktats om att stjärnvärvningen ansetts ha haft vissa attitydproblem under tiden i Örnsköldsvik.

Lapierre har förvisso levererat – med sina 19 poäng leder han Modos interna poängliga.

Många baklängesmål

Å andra sidan har han också haft en förmåga att vara inne på isen vid många baklängesmål; hans plus/minusstatistik hittills i år är minus 17. En inte alltför smickrande siffra ens för en spelare med en uttalad uppgift att producera framåt.

30-årige Lapierre har många säsonger i NHL bakom sig. Han har representerat fem klubbar där: Montreal Canadiens, Anaheim Ducks, Vancouver Canucks (tillsammans med bland andra bröderna Sedin), St Louis Blues och Pittsburgh Penguins.

Spektakulär

När han anslöt till Modo inför den här säsongen var han en spektakulär prestigevärvning i svensk hockey.

SVT har hittills inte lyckats nå någon representant för Modo Hockeys klubbledning för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.