Månskensrink räddas

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyrinken ”Löta” i Nolby söder om Sundsvall var nära nedläggning men räddas nu genom unikt sponsoravtal.

I början av oktober var Nolby IK nära en konkurs. Efter 45 års verksamhet saknades medel att driva föreningen vidare. En avveckling skulle innebära att utomhusrinken ”Löta IP” skulle försvinna.

Men efter att ett upprop på Facebook engagerat ett stort antal personer står det klart att rinken räddas. Ett 20-tal företagare har hörsammat föreningens nödrop och skänkt pengar till föreningen.

– Vi är otroligt glada. På bara en månad har vi lyckats vända trenden. Nu har vi sponsorer och nytt folk i styrelsen, säger föreningens ordförande Pelle Ehnberg till SVT Västernorrland.

Klubben har också fått en huvudsponsor som köper arenanamnet. Pelle Ehnberg menar att lösningen är unik i hockeysverige. För första gången går ett företag in och köper namnet på en utomhusrink.

I slutet av november kommer klubben att offentliggöra sin nya huvudsponsor.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.