Misshandel efter fotbollsbråk

Publicerad

Ett bråk om favoritlagen i fotboll ledde till en misshandel på toaletten till en av Sundsvalls krogar en blöt kväll för 1 1/2 år sedan.

Två berusade män möttes på herrtoaletten på en krog i Sundsvall. Den ene hade en Arsenaltröja på sig. De började argumentera om sina favoritlag i fotboll och plötsligt dunkade den Arsenalmannen den andres huvud i väggen. Det framgår av domen från Sundsvalls tingsrätt kring händelsen.

Efter bråket på toaletten ska de två ha stött på varandra igen inne på själva krogen. Återigen flög Arsenalmannen på kombatanten och skallade honom mitt framför ställets ordningsvakt.

Arsenalmannen nekar till anklagelserna, och hävdar att han blivit utsatt för rasistiska påhopp inne på toaletten av den andra mannen. Han ska sedan bara ha knuffat bort mannen för att kunna ta sig ut från toaletten.

Det ovanliga var att Arsenalmannen döms av tingsrätten utan att ha närvarit vid rättegången. Han döms till två månaders fängelse, och finns också sedan tidigare bokförd för åtta andra brott i belastningsregistret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.