Mittmedia centraliserar

Uppdaterad
Publicerad

Mittmedias redaktioner i Västernorrland, Sundsvalls Tidning, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda klarar sig relativt lindrigt undan i den omorganisation som Mittmedia presenterade på tisdagen.

Vid Sundsvalls Tidning slutar fyra reportrar frivilligt med avgångsvederlag.

– Det blir ingen nedbemanning i Sundsvall, vi fick vår del då Dagbladet las ner, säger Fredrik Nilsson, fackligt ombud för Sveriges Journalistförbund, SJF.

Mittmedia

Han poängterar att det blir fler redigeringstjänster medan antalet reportrar minskar.

Flyttar till SUndsvall

Tidningen Ångermanland förlorar en av sina sportreportrar och två journalister flyttar till Sundsvall och det nav där Mittmedias samtliga tidningar ska redigeras.

– Vi känner oss lättade och de som fått nya tjänster är förväntansfulla, men frågan är hur länge det här varar, säger Elin Holmberg, SJFs sektionsordförande vid Örnsköldsviks Allehanda.

Samtidigt presenterades i går också den nya sportorganisationen som innebär att alla sportredaktioner ska styras av en central sportchef och två nyhetschefer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet