Skam den som ger sig. Vår reporter Anna Beijron satte den i korgen. Till sist.

Prova på under SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

5000 aktiva gör upp om SM-medaljer i 38 idrotter under SM-veckan. Men även vi vanliga motionärer får prova på idrottslivet, om vi vill.

Det är SM i en del udda idrotter som avgörs under veckan. Varpa, flugkastning, inlines och kanotpolo bland annat.

I inre hamnen kommer en rad olika föreningar att låta allmänheten testa på olika sporter. Under måndagen fanns möjlighet att testa judo, basket och baseboll.

SM veckan

– Här ska vi försöka få igång lite kringaktiviteter. Vi har 21 olika idrotter som ska samsas här. De vill ju visa upp sig och hoppas att de får fler medlemmar till sina föreningar, säger Håkan Melker, ansvarig för kringaktiviteterna.

Senare under veckan kommer det att gå att testa bågskytte, jaktskytte, fäktning och fallskärmshoppning tex.

-  Det är en chans för de här idrotterna att synas och få lite uppmärksamhet, säger Håkan Melker som också håller tummarna för fint väder.

– En vecka med regn och blåst får vi förmodligen lite besökare men är det som i dag en solig och fin vecka så kommer det mycket folk. Det tror jag, avslutar han

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM veckan

Mer i ämnet