Regeringen vill utreda elevernas mobiler – rektorn ser telefonerna som tillgång

Uppdaterad
Publicerad

I en utredning beställd av den förra regeringen föreslås skärpta regler kring mobiltelefoner i klassrummen. Och nu ska även den nuvarande regeringen se över frågan. Men Kyrkmons skolas rektor Per Frost menar att man i stället borde se telefonerna som en tillgång.

Frågan om mobiltelefoner i klasrummen är inte ny. Och Jan Björklund (FP) tillsatte tidigare en utredning om ökad studiero i de svenska klassrummen. Där föreslogs bland annat att lärare ska kunna beslagta mobiltelefoner i förebyggande syfte.

Nu meddelar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till Ekot att man kommer lyfta in frågan i en kommande utredning om modern teknik i skolan.

Bra komplement

Men på Kyrkmons skola ser man inget problem med mobiltelefonerna. Där vill man tvärtom mena att dom kan vara en viktig resurs och att det snarare handlar om att lära eleverna att använda det på rätt sätt.

– Det är ju få skolor som har möjlighet att tillhandahålla digitala lärverktyg till alla elever och där är mobiltelefonerna ett jättebra komplement, säger rektor Per Frost.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.