Foto: SVT

Renoveringsbehov: 10 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Ishallen i Timrå behöver rustas upp för tio miljoner kronor. Det visar en utredning inför den väntade arenaaffären i Timrå senare i sommar.

Timrå kommun väntas senare i sommar köpa arenan av Timrå IK för 45 miljoner kronor. Samtidigt står det nu klart att det dessutom finns ett omedelbart renoveringsbehov på fem miljoner och ytterligare fem miljoner på längre sikt.

Notan för renoveringen blir det den nye ägaren som får stå för.

Fasad, kyla och golv

Utredningen har genomförts av Castor Förvaltning och i en rapport som låg klar för två veckor sedan konstateras att hallen omedelbart behöver åtgärdas till en kostnad av 4,9 miljoner kronor till bland annat nya träfasader, ny sarg, kylanläggning och golvarbeten.

På lite längre sikt, inom tre till tio år, behövs ytterligare upprustning av hallen för fem miljoner. Dyrast i den omgången är ett fasadbyte på B-hallen.

Utredningen är ett av de dokument som tagits fram inför kommunen väntade köp av Eon Arena. I juni återremitterades ärendet av fullmäktige efter en hett debatt mellan två politiska läger som antingen vill genomföra eller stoppa affären.  Med röstsiffrorna 16 – 25 fick oppositionen igenom en minoritetsåterremiss samtidigt som man krävde svar på ett antal detaljerade frågor kring affären.

Beslut i augusti

En av frågorna rörde renoveringsbehovet som nu fått prislappen tio miljoner kronor.

Efter mötet i juni förklarade kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) att återremissen innebar en olycklig försening av arenaaffären men att hon räknade med att den kommer att kunna klubbas igenom vid ett fullmäktigesammanträde i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.