Påhlsson avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

MODO Hockyes Samuel Påhlsson meddelade på torsdagen att han tänker avsluta sin ishockeykarriär.

Match nummer 400 för MODO Hockeys räkning blev hans sista i karriären. Påhlsson har tidigare vunnit bland annat VM-silver, OS-guld, SM-guld och Stanley Cup.

– Det har växt fram under lång tid och man har blivit äldre och fått andra grejer som kommer i vägen. Så nu kändes det som om det var dags, säger Samuel Påhlsson till MODO Channel.

Tuff säsong

MODO hade en tuff säsong senast. Men enligt Påhlsson var det inte nödvändigtvis säsongen som fick honom att fatta det här beslutet.

– Det har varit en jättetuff säsong, det är ingenting att snacka om. Det gjorde väl ingenting åt det andra hållet, så mycket kan jag säga. Men jag kan inte säga att det var den som gjorde allting. Men den hjälpte ju inte till med att få mig att spela längre, säger Påhlsson till MODO Channel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.