Sexhandelshärvan kan växa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att det pågår organiserad sexhandel i Örnsköldsvik.

Förra veckan togs en man i 40-årsåldern på bar gärning i samband med att han köpt sexuella tjänster av en kvinna på ett hotell i Örnsköldsvik. Ärendet är nu överlämnat till åklagare.

Polisen misstänker att det rör sig om organiserad sexhandel.

– Ja, det är en av många kvinnor som reser runt i Sverige och i andra länder och bokar in sig på hotell. Man lägger upp på internetsidor att nu finns jag här i den här staden och då får sexköparna gå in och söka kontakt. Sedan sker kontakten vidare på telefon till den prostituerade, säger Maria Näslund, förundersökningsledare vid polisen i Örnsköldsvik.

SVT: Nu är en man avslöjad och har erkänt – kan det bli fler?

– Ja det kan det säkert bli. De uppgifter som vi har samlat in och bearbetar visar ju på att det har varit fler män här i Ö-vik som har köpt sex av den här kvinnan. Och de uppgiterna fortsätter vi att bearbeta, säger Maria Näslund.

Straffskalan för sexköp sträcker sig från böter till två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.