Sista minuten-värvningar i Riksserien

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar hockeyns Riksserie i gång – möt länslagen inför premiären.

Sundsvall Wildcats, som säkrade kontraktet i högsta ligan via kval, har haft en skakig försäsong med planerade värvningar som inte gått i lås. Men med bara dagar kvar till premiären i Riksserien har pusselbitarna fallit på plats.

– I dag har jag varit på Arlanda och hämtat två kanadensiskor, i går kom en fransyska och i torsdags kom en italienska – så vi har samlat på oss lite folk, säger lagkaptenen Erika Udén Johansson som spelar en nyckelroll i att snabbt få ihop laget inför seriestarten.

Jämn serie

Hon är tillbaka på hemmaplan efter collagespel i USA och kan konstatera att Riksserien ser jämnare och tuffare ut än någonsin.

– Det är fler föreningar som sätter större krav på att det ska bli mer damhockey – och då hänger alla andra på. Tillsammans kan vi pusha fram damhockeyn.

I Örnsköldsvik laddar Modo hockey för att ta emot ett av de ”nya”, hårdsatsande lagen: favorittippade Luleå hockey.

– Vi har ju alltid varit en ledande klubb, men vi måste kämpa för att hänga med Luleå, säger rutinerade landslagsbacken Johanna Olofsson.

Tappat rutin

Modo har tappat fjolårets meste poägplockare Emma Nordin till just Luleå. Och man fortsätter att bygga laget på unga spelare ur egna led.

– Vi har tappat rutinerade spelare, men samtidigt har våra unga spelare blivit ett år äldre och ett år mer rutinerade, så jag tycker att det ser lovande ut, säger Johanna Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.