Skyttegravskrig om Eon Arena

Uppdaterad
Publicerad

Nu haglar överklaganden in till förvaltningsrätten med anledning av arenaaffären i Timrå. Den här gången är det Robert Thunfors i Nätverk Timrå som överklagat samtliga beslut som fattades av kultur och tekniknämnden på onsdagen.

Efter att arenaaffären återremitterades i fullmäktige i juni togs ett omtag i affären på onsdagen. Kommunledningen i Timrå har tidigare sagt att målsättningen är att köpet av Eon Arena för 45 miljoner ska klubbas igenom i augusti och det första steget efter återremissen skedde i kultur och tekniknämnden på onsdagen.

Oenighet i nämnden

Mötet slutade i oenighet. I nämnden reserverades sig fyra ledamöter för oppositionspartierna (M), (KD), (MP) och (SD), medan majoriteten med (S), (V) och (C) i spetsen föreslår att affären ska genomföras som planerat.

Timrå IK och ekonomin

På torsdagen överklagades dock beslutet av Nätverk Timrå. Robert Thunfors (NT) har dels en del formella invändningar mot mötets laglighet. Dels hävdar han att Timrå kommun kommer att lida allvarlig ekonomisk skada om det verkställs. Han begär dessutom inhibition, det vill säga att beslutet inte ska gälla, under förvaltningsrättens prövning.

Överklagande nummer två

Tidigare har moderaten Tony Andersson (M) överklagat kommunens upphandling av drift och skötsel av arenan sedan den återigen blivit kommunal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet