Det var spice som förgiftade hel familj från Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det var i slutet av februari som en hel familj från Sollefteå som hela familjen blev sjuk. Flera hallucinerade.

Familjen som var nyinflyttad i lägenheten skulle äta en middag med strips som de tillrett i en långpanna i ugnen. Men redan efter några tuggor förstod de att något var fel. Familjen på sex personer mellan fem och sextio år fick omedelbart tydliga symptom av drogpåverkan. Flera hallucinerade till och med.

Väl på Sollefteå sjukhus konstaterades att samtliga i mer eller mindre utsträckning fått i sig någon form av drog.

Misstankarna gick snabbt till den nya lägenhetens långpanna som skickades på analys. Nu har svaret kommit, uppger allehanda.se

På långpannan har hittats spår av syntetiska cannabinoider eller den erkänt livsfarliga drogen spice.

När drogen spice – som är fullt laglig i Sverige – tillreds görs det ofta i ugn och på bakplåten. Det troliga är att när familjen tillredde strips utan bakplåtspapper gick resterna av en annan hyresgästs droger upp i potatisstavarna.

Ärendet är nu avslutat. Till allehanda.se säger B-O Lundberg, förundersökningsledare vid Sollefteåpolisen:

– Familjen i lägenheten var nyinflyttade och hade inte använt plåten tidigare. Även om vi vet vem som bodde där tidigare så kan vi inte bevisa vem som berett narkotikan i ugnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.