Spotify-raket med 10 miljoner spelningar

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan passerade Emil Assergård från Undrom 10 miljoner spelningar på musiktjänsten Spotify – men han har inget skivkontrakt.

Emil Assergård från Undrom utanför Sollefteå har bråda dagar med spelningar runtom i landet. Han har legat ute några år på musiktjänsten Spotify, men det är först i år som det tagit rejäl fart – förra måndagen passerade hans låtar 10 miljoner spelningar.

– Det var ju helt sjukt! Man fattar inte att det är så många som har lyssnat, säger han blygsamt.

Musik på gränsen

Cornelis Vreeswijk är den främsta musikfavoriten, men Emil inspireras till sin musik främst av människor och samhället. Man ska kunna känna igen sig i texterna som ibland är på gränsen till ”oseriösa”, som han själv säger.

–  Jag gör låtar som jag tror fastnar ganska lätt. Folk gillar sånt som går lite över gränsen ibland – eller som ligger precis på gränsen, säger Emil och skrattar.

Fortsätter satsa

2015 har varit ett bra år för Emil Assergård och tanken är att fortsätta satsa på musiken.

– Jag hoppas att det kan fortsätta. Det beror ju lite på mig om jag släpper nån bra låt eller om jag bara gör skitmusik...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.