Avfarten från Sundsvallsbron är avstängd för att sprickor i betongen ska lagas.

Sprickor i Sundsvallsbron lagas

Uppdaterad
Publicerad

På- och avfarten i Skönsberg har stängts av för trafik. Det är fel som upptäcktes på slutbesiktningen, som nu ska åtgärdas av entreprenören Join Venture Sundsvallsbron.

Det blir lite trängre på Sundsvallsbron några månader framöver. På tisdagen stängdes nämligen av- och påfarten vid trafikplats Skönsberg för trafik. Enligt Trafikverket handlar det om många fel som ska åtgärdas.

Många små fel

– Det antecknades ett stort antal fel på slutbesiktningen, men det är små fel. Framförallt är det krympsprickor i betongen, som ska lagas, berättar Magnus Lindberg, projektchef E4 Sundsvall.

Enligt honom är det totalt ett par hundra fel som som ska åtgärdas.

Körfält stängs av

– Det är inga konstigheter, utan det är så här det går till. Det är främst små sprickor på tiondels millimeter i betongen som ska lagas. Det går inte att undvika på så här stora konstruktioner att det bildas sprickor av den här typen, menar Magnus Lindberg.

Det är entreprenören som utför arbetet och det kommer enligt Trafikverket att ta cirka två månader. Under den tiden stängs ett körfält av från och till och trafiken leds om med hjälp av skyltar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.