Peder Jonsson, informationsansvarig vid polisen

Stor polisinsats i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen pågick en stor polisinsats i Västernorrland men polisen vägrar tala om varför.

Det hela började med att Norrländska Socialdemokraten skrev om att en helikopter med poliser lyft från Luleå på natten mot torsdagen. Enligt uppgifter till tidningen skulle man bistå kollegorna i Västernorrland i jakten på en mördare.

Polisområdeschef Stefan Liljenberg, huvudansvarig för arbetet, bekräftade att insatsstyrkan var inblandad och att man gått in i ett så kallat stabsläge.

– Det gör man framför allt för att säkra resurser för att ha det folk vi behöver och ha den utrustning vi behöver, sade polisens kommunikationschef Börje Öhman till Aftonbladet.

Närmare detaljer om var insatsen pågick ville polisen inte lämna, inte heller något om bakgrunden till insatsen.

Insatsen avblåst

Under eftermiddagen sade polisens informationsansvarige Peder Jonsson till SVT Västernorrland att insatsen var avslutad. Han ville inte svara på några frågor om vad insatsen handlat om. Det enda han kunde säga var att ingen person gripits.

På sin hemsida skriver polisen: ”Polisen har agerat utifrån information som kommit till polisens kännedom. Polisen har inte funnit något som föranleder ett fortsatt arbete, insatsen har därför avslutats.”

Polisens insatsstyrka har under dagen varit synliga i Sundsvalls hamnområde. Om det hade med den pågående jakten att göra är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.