Sundsvallskola vann silver i Vi i femman

Uppdaterad
Publicerad

I den TV-sända finalen av Vi i femman slutade Mimerskolan på andra plats efter en jämn kamp i sista omgången.

Det var en  spännande final när de två lagen gjorde upp i finalen i Malmö. Mimerskolans klass 5:3 från Sundsvall slutade på en andraplats och det är fortfarande jobbigt att prata om förlusten för deltagarna.

– Det kändes ju lite surt när det egentligen blev oavgjort, men eftersom de vann tävlingen innan sa vann de allt, säger Nils Olofsson.

Sista tävlingen handlade om att satsa en mängd kulor på olika ämneskategorier. Svarade laget rätt på frågan under kategorin fick de behålla kulorna, svarade de fel blev de av med dem.

Omgången blev oavgjord. Enligt reglerna för i år vinner de laget som gjorde bäst ifrån sig på tävlingen innan. Det var Montessoriskolan Regnbågen från Kalmar.

Fick såga pinnar

Med till Malmö var också Kajsa Kjellberg och Hilmar Lindström som var reserver, reda att hoppa in och hjälpa till.

– Det var jättespännande att kolla på. Det var ganska svåra frågor också, säger Hilmar Lindström.

I år startade också ett nytt koncept. Tävlingen hölls i en lagerlokal och flera praktiska övningar fick sätta femteklassarna på prov. Det handlade bland annat om att sortera tavlor av historiska händelser efter årtal och såga ut en decimeter av en pinne.

– Man fick en pinne och en såg. Sen sa programledaren ett mått som vi skulle såga bort, men vi fick bara använda kroppen som mått. Vi var bara två centimeter ifrån, säger Nils Olofsson.

Trots att klassen snubblade på mållinjen är de stolta över att ha tagit sig hela vägen till slutet.

– Jag trodde inte att vi skulle komma ända till finalen. Jag trodde att vi kanske skulle klara några tävlingar, men inte komma så långt, säger Lisa Beckman.

Från Mimerskolan tävlade Nils Olofsson och Lisa Beckman. Finalen sändes på Barnkanalen under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.