Svinigt i hamnen

Uppdaterad
Publicerad

Morgontidiga besökare i hamnen i Sundsvall möttes av berg av sopor, samtidigt rapporterar polisen om en förhållandevis lugn natt i länet.

Sophanteringen i samband med hamnyran i Sundsvall har inte fungerat optimalt, de sopkontainrar som placerats ut har uppenbarligen inte räckt till och soporna har lagts på hög på trottoaren till glädje för fåglar och andra djur.

Trots att sophögarna ger intrycket av ett stökigt festande rapporterar polisen om en relativt lugn natt med tanke på att det arrangerades statsfester i både Sundsvall och Örnsköldsvik, där Summer in the park genomfördes.

En ordningsvakt utsattes för våld av en kvinna i 45-årsåldern utanför en restaurang i Sundsvall. Totalt omhändertogs 18 personer för fylleri i länet, 11 i Sundsvall och 7 i Örnsköldsvik.

Vid halv fyra tiden under natten mot söndagen krockade en 20-årig kvinna med en stillastående bil, efter alkotest visade det sig att kvinnan var alkoholpåverkad och hon togs in till förhör och ytterligare provtagning.

På söndagsförmiddagen fick polisen i Sundsvall in en anmälan från en man som hävdade att han blivit misshandlad under lördagskvällen. Enligt anmälaren ska det ha knackat på dörren och när han öppnade blev han attackerad och slagen med någon slags träpåk. Mannen hade fått skador i ansiktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.