Foto: Stefan Gustavsson/SVD/TT

Tuggummi var rakblad

Uppdaterad
Publicerad

En pojke hade skurit sig och fick plåstras om. Tuggummit han fått av ett äldre barn visade sig vara ett rakblad och nu varnar bostadsbolaget Mitthem de boende i Skönsberg i Sundsvall.

Enligt Mitthem var det en bomilljöväktare som kom i kontakt med två sjuåringar i Skönsberg. En av pojkarna hade skurit sig och fick plåstras om.

Pojkarna berättade att de  fått godis av en flicka och en pojke i 12-15 årsåldern och att de sagt att det var tuggummi. Tuggummipaketen visade sig vara kuvert med rakblad.

– Det här är givetvis allvarligt och vi kommer att gå ut med information till de boende i kvarteret Falken om vad som hänt. Eftersom det är ett område med många nationaliteter går vi ut med informationen på svenska, engelska och somaliska, berättar Joanna Nordlander, kommunikatör vid Mitthem.

Bomiljöväktaren som träffade pojkarna hittade flera tomma rakbladskuvert på platsen och Mitthem har nu krattat området för att minimera risken att det finns fler rakblad utspridda i området.

Mitthem kommer inte att polisanmäla händelsen.

– Vår väktare tog omedelbart kontakt med polisen som inte kunde skicka någon bil just då. Normalt gör vi inte polisanmälningar som rör brott som våra hyresgäster kan ha utsatts för. Det är något som föräldrarna i det här fallet i så fall ska göra, säger Birgitta Ulming, kommunikationschef, Mitthem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.