Varnar för älg på vägarna

Publicerad

På mindre än en timme inträffade tre älgolyckor i Västernorrland på torsdagskvällen. Ytterligaren en olycka inträffade under natten.

Det rör på sig i älgskogen. På måndag börjar älgjakten men redan nu tycks älgarna vara oroade och söker sig ut på vägarna. Polisen går nu ut med en varning upp uppmanar trafikanterna att vara uppmärksamma.

Mellan halv nio och halv tio under torsdagskvällen rapporterade tre älgolyckor. En i Västanå Härnösand, där en personbil krockade med älg. Ingen människa skadades. Älgen försvann i skogen och eftersöksjägare ringdes in. En kvart senare kolliderad en lastbil med en älg i Alby, Ånge och ännu lite senare inträffade en olycka med personbil och älg på vägen mellan Bjästa och Sidensjö. Ingen människa skadades men det blev stora skador på bilen.

Den senaste påkörningen inträffade vid halv två-tiden på natten i Saltviksbacken, Härnösand. Det var en lastbil som körde på älgen som dog på plats.

Förutom alla kollisioner fick polisen in flera rapporter om älgar på vägen. Dels på Timmervägen i Sundsvall och i Gudmundsbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.