Foto: Örjan Leek

Vild strejk på Norrlands Trä

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal arbetare på Norrlands Trä i Älandsbro gick på torsdagen ut i en vild strejk.

Det började imorse när ett 20-tal arbetare lade ner arbetet och gick hem.

– Det stämmer. Det handlar om personal som jobbar inom vår industridel där vi bland annat producerar furugolv berättar vd Jan Frycklund för SVT Västernorrland.

Även skiftet som började vid tretiden på eftermiddagen valde att strejka. Totalt har det under dagen varit ett 50-tal anställda som lagt ner sina jobb.

Konflikt inom ledningen

Vad den vilda strejken handlar om vill vd:n dock inte kommentera i nuläget. Enligt uppgifter till SVT Västernorrland ska det handla om en konflikt i företagsledningen där de anställda genom strejken vill visa sitt stöd för sittande vd. Något som han dock inte vill bekräfta eller kommentera.

– Det är en krissituation för oss men jag som vd har full respekt för att våra anställda handlar på det här sättet. Vi jobbar nu på att lösa detta.

Enligt Jan Frycklund är det inga nedskärningar på gång då företaget har god tillväxt.

Norrlands Trä, som är ett gammalt familjeföretag, har ett 60-tal anställda och tillhör en av de större arbetsplasterna i Härnösands kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.