Foto: svt:Melker Blomberg

Ny teaterchef och konstnärlig ledare

Uppdaterad
Publicerad

4:e teatern har fått ny teaterchef/konstnärlig ledare. Han kommer närmast från Regionteater Väst.

Fredrik Lundqvist kommer närmast från Regionteater Väst. Dessförinnan har han arbetat som skådespelare och regissör i olika sammanhang.

I dagarna har han tillträtt som konstnärlig ledare på 4:e teatern.

– Jag gillar musik, kampsport (har svart bälte i karate), dataspel, film och tycker det är oerhört fascinerande med saker jag inte riktigt fattar, säger Fredrik Lundqvist i ett försök att beskriva sig själv

– Jag tror att det finns en utbredd ängslighet och rädsla hos vuxna människor, just nu, så som världen ser ut. Vi som håller på med kultur, det är vår uppgift att göra svåra saker talbara, saker som är svårt för andra vuxna att prata om som död som våld som orättvisor, stora frågor, det är vår uppgift att försöka sätt ord och bild, kropp och känslor på.  Så att barn och unga har någonstans att gå med dom frågorna. Frågor om livet egentligen, säger han.

Just nu skriver och regisserar Fredrik Lundqvist mellanstadieföreställningen som går under arbetsnamnet ”Tiga är guld” som har premiär 19 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.