Foto: tt bild

Akupunktur punkterade lunga

Uppdaterad
Publicerad

En patient som fått behandling med akupunktur i Västerås kan ha fått sin lunga punkterad under besöket. Ett par dagar efter behandlingen sökte patienten vård för att han hade svårt att andas och ont i bröstet. En röntgen visade då att hans lunga var punkterad. Behandlande kiropraktor har nu Lex Maria anmält händelsen.

Det var i mars som patienten besökte en kiropraktor på en klinik i Västerås. Patienten fick behandling mot smärtor i nacke och skulderblad med akupunktur. Ett par dagar efter behandlingen fick patienten smärtor i bröstet och svårt att andas. Han sökte då upp sjukvården. Röntgen visade att hans lunga var punkterad och hade fallit ihop tre centimeter.

Både patienten och behandlande kiripraktor misstänker att den punkterade lungan beror på akupunkturen han fick ett par dagar tidigare.

Kiropraktorn har Lex Maria anmält händelsen. Som förklaring på det inträffade skriver han att nålen kan ha gått för långt in på grund av att patienten är magerlagd. Kiropraktorn har jobbat under flera år och aldrig varit med om någonting liknande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.