Foto: SVT

Allt fler länsbor svårt skuldsatta

Publicerad

Antalet västmanlänningar som ansöker om skuldsanering ökar. Under årets sex första månader fick Kronofogden i Västmanland in 215 ansökningar om skuldsanering.

Allt fler länsbor är svårt skuldsatta och måste ansöka om skuldsanering. Det visar nya siffror som inkassoföretaget Visma tillsammans med Kronofogden har sammanställt.

Under det första halvåret 2015 fick Kronofogden i Västmanland in 215 ansökningar om skuldsanering. Det är en ökning med 14 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Mellan 2013 och 2014 minskade antalet ansökningar i länet något under motsvarande period, men nu ökar det igen.

Den som beviljas skuldsanering ska vara så svårt skuldsatt att det inte anses möjligt att återbetala skulderna inom en rimlig framtid. Därefter betalar den skuldsatte av sina skulder i så hög grad som Kronofogden bedömer är möjligt. Vanligtvis sker detta under en femårsperiod och därefter avskrivs resterande skuld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.