Totalt var 500 västeråsare med och promenerade för att stödja hjärnforskningen 2013 Foto: Ted Nilsson

”Jag brinner ju verkligen för det här och vill göra skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Nu på Lördag går man Bissen Brainwalk i Västerås för tredje året i rad. En manifestation för att stödja hjärnforskningen.

Bissen eller Mathias Larsson som han heter fick en stroke 2010 och i och med det förändrades hans liv på en sekund.

Från att ha varit elitidrottsman med SM-guld i VSK till att kämpa för att ta sig ur sängen.

Bara ett år senare gick han en mil runt hemstaden Köping och uppmanade folk via Facebook att manifestera mot stroke – det kom 1000 personer.

Startar med kryckor på lördag

Sedan dess har Bissen Brainwalk vuxit år för år men eländet för Mathias ”Bissen” Larsson verkar inte minska, i november 2014 blev han offer i en våldsam bilolycka så hans eget deltagande blir endast i starten och då med kryckor.

– Sedan jag låg på lassaretet i november har jag siktat på att kunna vara med nu på lördag det har varit ett delmål för mig så det är väldigt viktigt, säger Mathias ”Bissen” Larsson.

Bissen Brainwalk växer och blir större men medan Mathias Larsson varit upptagen med att bli frisk har andra drivit projektet vidare.

– Det känns lite overkligt när man är hemma och på rehabilitering och sen kommer ut i landet och träffar folk, så förstår man hur stort det blivit och hur mycket det betyder för folk.  Jag brinner ju verkligen för det här och vill göra skillnad, avslutar Mathias ”Bissen” Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.