E 18 avstängd i Västerås – Skyfall och åska i Västmanland.

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret över Västmanland på fredagsmorgonen har orsakat mängder med översvämningar.

E 18 genom Västerås är avstängd mellan Folkparksmotet och Skallbergsmotet. Polis är på plats och dirigerar trafiken till andra vägar.

Annars är det främst källare i villor och flerfamiljshus som står under vatten, men på Nordeas bankkontor i Västerås läcker det in från taket och kontoret är därför stängt.

Enligt Tekniska kontoret på Västerås kommun har det blivit stopp i brunnar runt om i Västerås ,vilket också orsakat översvämningar.

Personal från kommunen rensar kontinuerligt bort skräp som täppt till brunnarna.

Ett antal strömavbrott har avlöst varandra under morgonen, bland annat slogs strömmen ut i stora delar av Västerås under 10 minuter.

Även delar av Hallstahammars kommun var utan ström tidvis under fredagsmorgonen

-Vi har mycket att göra och det har hållit på i några timmar, säger man på SOS-alarm i där man tar emot samtal från allmänheten.

-Vid 9-tiden på förmiddagen tycks det värsta vara över, säger man också.

Vid lunchtid brann en lada utanför Köping. Ladan var övertänd och brandkåren riktade in sig på att rädda en hus, alldeles intill. Branden kan ha orsakats av ett blixtnedslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.