Foto: Robert Gustavsson/SVT

Fikagästerna minns Elsas

Uppdaterad
Publicerad

Elsa Andersons konditori var inte bara ett ställe man drack kaffe på. Det var en mötesplats där man kunde fira efter skolavslutningar och turister åkte långa vägar för att komma dit.

För drygt en vecka sedan brann det anrika konditoriet ner till grunden. Flera Norbergbor trodde inte att det var sant och är bedrövade över att Elsas är borta.

Ann-Kristin Ahlskog tittar på resterna av det nerbrända konditoriet. Hon har gråten i halsen när hon berättar hur ledsen hon är över att aldrig mer kunna gå dit igen. Idag bor hon inte i Norberg, men under de 30 år som hon gjorde det var fiket en av hennes favoritplatser.

Elsas kafé nedbrunnet

– Man gick inte hem till varann och fikade, man gick hit, säger Ann-Kristin Ahlskog.

Bearbetar sorgen

Birgitta Borg och hennes man brukar svänga förbi Norberg för att köpa med sig sina favoriter, Elsas vaniljkransar. Men den här svängen ser det annorlunda ut. Hon har åkt till Norberg för att själv se det tragiska som hänt.

– Nu har man väl mer eller mindre accepterat det, men jag är här för att själv bearbeta den sorg jag känner. Jag lider med ägarna och de som aldrig mer kan komma tillbaka hit, säger Birgitta Borg.

Hör fler berättelser om konditoriet i inslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsas kafé nedbrunnet

Mer i ämnet